N272 Beek en Donk - Gemert

Aanpak N272: hoe staat het ervoor?

15-12-2023 122 keer bekeken

Eind vorig jaar maakten wij bekend dat de reconstructie van de N272 als apart project wordt opgepakt. De N615 is losgekoppeld. Hierbij een overzicht van de ontwikkelingen rond het ontwerp.

Wat onderzoeken we opnieuw?

  • Project N279: De Raad van State vernietigde eind 2021 het Provinciaal Inpassingsplan (PIP) N279 Veghel-Asten. De provincie moet daarom een geheel nieuw plan maken en opnieuw de benodigde procedures doorlopen. Op dit moment loopt de voorbereiding van dit proces. Vanuit project N272 wordt nauw afgestemd met project N279. Kijk voor meer informatie over project N279 op www.brabant.nl/N279. U kunt zich hier ook aanmelden voor de nieuwsbrief N279.
  • Het deel van de Gemertseweg tussen de rotonde met de N279 en de kruising met de Peeleindseweg was eerder onderdeel van het PIP N279. Dit gaat nu deel uitmaken van het project N272. De rotonde zelf blijft onderdeel van het project N279.
  • Dit betekent dat ook de kruising Peeleindseweg een plek moet krijgen in het ontwerp.
  • In 2022 werd een nieuwe versie van ons verkeersmodel uitgegeven: de Brabant Brede Model Aanpak 2022 (BBMA2022). Dit model berekent de te verwachten verkeersdrukte op lange termijn. Daarbij houdt het rekening met ontwikkelingen in de regio. Het vorig ontwerp is nog berekend op het BBMA van 2018. We rekenen het ontwerp door met het nieuwe verkeersmodel. Als dat nodig blijkt passen we het weg-ontwerp aan.
  • De projecten snelfietsroute Gemert-Eindhoven en Gemert-Helmond worden nu echt concreet. Een deel van deze snelfietsroutes loopt vanuit Gemert langs de N272. Ook de plannen voor deze route verwerken we in het ontwerp. De verbinding van de zuidelijke Broekstraat richting de snelfietsroute / het centrum nemen we hier ook in mee.

Het ontwerp dat er ligt heeft dus nog wat aanpassingen nodig. Hierbij werken we samen met gemeenten Gemert-Bakel en Laarbeek en het Waterschap Aa en Maas. We verwachten het vernieuwde ontwerp in de zomer van 2024 klaar te hebben.

Contact

Voor vragen kunt u contact opnemen met omgevingsmanager Sabine van den Broek via N272@brabant.nl

 

 

 

Cookie-instellingen