N272 Beek en Donk - Gemert

 

 

De provincie Noord- Brabant gaat de N272 bij Gemert aanpakken. Het gaat om het deel tussen de rotonde die aansluit op de N279 (model 'berenkuil') tot aan de rotonde die kruist met de N605 (Noord-Om).

 Onderhoud aan en herinrichting van de weg zorgen ervoor dat de weg weer klaar is voor de toekomst. De provincie werkt daarom aan een ontwerp voor de weg. Veiligheid en een vlotte verkeersafwikkeling staan daarbij centraal. Op het hele tracé worden kruisingen, knooppunten en oversteken tegen het licht gehouden.

 

Bekijk de plannen

Kom hier meer te weten over de verschillende knelpunten, de onderzoeksrichtingen en de voorgestelde oplossingen.

Plannen

 

 

Laatste nieuws

{"tabBasic":{"type":"items","title":"Laatste nieuws","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"itemType":"3","documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","listIcon":"icon-globe","topn":"3","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":false,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":false},"layout":{"template":"list","showDescription":true,"showDescriptionInList":false,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":false,"showUpdater":false,"showMore":true,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

 

 

 

 

Over het project

In 2021 was voor de N272 al een ontwerp uitgewerkt, het zogeheten Voorkeursalternatief. Inmiddels zijn er recente ontwikkelingen, waarmee we rekening willen houden. Zo zijn er bijvoorbeeld actuele verkeerscijfers beschikbaar en nieuwe wensen en ideeën opgehaald bij de omgeving. Alle kruispunten op het wegdeel worden daarom nu nog eens onderzocht. Wat is beter: een verkeerslicht, een rotonde, of is er niks nodig? Hoe kan het verkeer in de ochtend- en avondspits voldoende doorrijden? Hoe kunnen fietsers veilig van a naar b? Naar al deze vragen wordt nu uitgebreid onderzoek gedaan. Ook krijgt de snelfietsroute Gemert-Eindhoven een plek in het ontwerp. Zo komen we tot een geoptimaliseerd ontwerp, het Voorkeursalternatief +. We presenteren dit vernieuwde ontwerp in het najaar van 2024 tijdens een informatiebijeenkomst.

Via deze website en de nieuwsbrief houdt het projectteam u op de hoogte.

Oorspronkelijk was ook de N615 onderdeel van het project. Lees meer over de achtergrond van het project.  

Blijf op de hoogte

Via onze nieuwsbrief leest u alles over de ontwikkelingen rondom de N272.

Meld u aan

Vragen?

 

Voor vragen kunt u contact opnemen met omgevingsmanager Sabine van den Broek. Neem contact op.

 

 
  • Geen resultaten gevonden

    Je zoekopdracht leverde helaas geen resultaat op. Controleer de spelling of probeer het opnieuw met een andere term.

Contact

Voor vragen kunt u contact opnemen met omgevingsmanager Sabine van den Broek via N272@brabant.nl

 

 

 

Cookie-instellingen