Rotonde West-Om

Hier zoeken we naar verbeterde doorstroom voor het verkeer. Ook zijn de snelfietsroute, veilige fietsverbindingen en de aansluiting op de Broekstraat onderwerp van onderzoek. Tot slot zoekt de gemeente Gemert-Bakel in dit gebied naar een locatie voor een OV-hub.

Diverse kruispunt-vormen worden onderzocht. Van rotonde tot een kruising met verkeerslichten. Met en zonder fietstunnels en met of zonder aansluiting van de Broekstraat.

Welke oplossing staat nu in het voorkeursalternatief?

Onderstaande informatie is gebaseerd op het ontwerp dat in 2021 is vastgesteld.

Schetsontwerp voorgestelde oplossing

In het voorkeursalternatief is gekozen voor een turborotonde met een bypass, zonder aansluiting van de Broekstraat.  De Broekstraat wordt in dit ontwerp verlengd als parallelweg en aangesloten op het kruispunt Peeleindseweg. De gelijkvloerse fietsoversteek wordt vervangen door een fietsbrug. Deze sluit aan op de Broekstraat en de fietsoversteek ter hoogte van de Hazeldonklaan. Een onverhard wandelpad is voorzien tussen de nieuwe fietsbrug West-Om en de Groenendaal. De fietsbrug is vanuit het wandelpad te bereiken middels een trap.

Bekijk de tabel voor een overzicht van alle effecten tussen de varianten.

Let op

Het beschreven ontwerp wordt op dit moment opnieuw onderzocht aan de hand van nieuwe verkeerscijfers en nieuwe inzichten vanuit de omgeving.Wanneer er meer duidelijk is over de aanpassingen in het ontwerp, passen we de informatie aan. Neem bij vragen gerust contact met ons op.

Afbeeldingen

Op de kaart

Een momentje...

Contact

Voor vragen kunt u contact opnemen met omgevingsmanager Sabine van den Broek via N272@brabant.nl

 

 

 

Cookie-instellingen